Hoe begin je een autogarage?

Hoe begin je een autogarage?

Wat leuk dat je hebt besloten om een autogarage te beginnen. Waarschijnlijk ga je van je hobby je beroep maken. Natuurlijk komen er veel verschillende punten bij kijken zodra je een eigen zaak begint maar gelukkig is hier meer dan genoeg informatie over te vinden online. Als je al bent gaan kijken voor verschillende locaties ben je er vast en zeker ook al achter gekomen dat deze vaak wat kleiner maar hoger zijn. Voor dit soort gebouwen is een entresol een perfecte oplossing. Je creëert dus als het ware een extra verdieping. Het zal lastig worden om op die extra verdieping de auto’s te repareren maar je kan er wel een klein kantoor, kantine en opslag ruimte van maken.

Magazijnwagens

Als je een eigen autogarage hebt is het ook zeker niet onbelangrijk om ook de juiste producten te hebben. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan fetra magazijnwagens, steekwagens en heftafels. Vooral een bandenwagen om je banden op te leggen is zeker geen overbodige luxe. Of wat denk je van een heftafel? Als je onder de auto iets moet repareren, is het wel zo handig als je er bij kan en dat kan alleen als de auto hoger staat. Ik begrijp dat het allemaal al veel geld kost om een eigen bedrijf te starten. Toch is het belangrijk dat je al jouw spullen van zeer goede kwaliteit aanschaft. Uiteindelijk is goedkoop namelijk vaak ook nog duurkoop.

Klanten opbouw

Nadat je alle verplichte zaken hebt geregeld, de juiste locatie en spullen hebt is het mogelijk om van start te gaan. Hopelijk heb je al wat klanten opgebouwd in de tijd dat je het misschien nog als hobby deed maar nu is het belangrijk om nog meer klanten aan te trekken en natuurlijk te behouden. Een van de vele opties die je hierbij kunnen helpen is social media. Maak een account aan namens jouw zaak op elk gewenste platform. Je kan je volgers informatie geven over wat je doet maar ook over de prijzen. Het is gemakkelijk om een interactie te hebben met je volgers en je kan er gemakkelijk (betaald) adverteren. Hierbij krijg je nog meer volgers en hopelijk dus ook nog meer klanten. Je kan ook bijvoorbeeld een winactie doen met waarbij je één keer een gratis apk keuring weg geeft. Hiervoor moeten jouw volgers het berichten liken, delen en vrienden er onder taggen. Dit is voor jouw dus gratis reclame!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *