Hier moet goede werkkleding in de bouwsector aan voldoen

Hier moet goede werkkleding in de bouwsector aan voldoen

Er is bijna geen andere sector te bedenken waar de juiste werkkleding zó belangrijk is als in de bouwsector. Toch zijn er nog altijd genoeg bedrijven die hier wat te licht over denken. Er zijn online immers genoeg webshops te vinden die goede bouwkleding aanbieden. Dan is het toch ontzettend gemakkelijk om een paar goede setjes voor het personeel aan te schaffen? Waarom verder kijken dan nodig is? Wij leggen graag uit waarom.

Werkkleding in de bouwsector kan letterlijk van levensbelang zijn. Daarom is het belangrijk om veel aandacht te besteden aan het zoeken naar de juiste werkkleding. Natuurlijk zullen er online over het algemeen geen werkkleding worden verkocht als deze niet aan de richtlijnen voldoen. Maar de bouwsector is heel breed en ieder beroep binnen deze sector vraagt dan ook bijna om een andere aanpak. De kleding moet niet alleen comfortabel zitten, maar het moet ook bescherming bieden en het personeel tevens beschermen tegen de Nederlandse weersomstandigheden. Vind je het lastig om de juiste bouwkleding te vinden? In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten!

High Visibility

High Visibility is een belangrijk topic bij de aanschaf van nieuwe werkkleding voor in de bouw. Er zijn namelijk verschillende beroepen waarbij er voornamelijk in het donker wordt gewerkt. Bijvoorbeeld voor zonsopgang of na zonsondergang. Dan is het voor de werknemers wel zo prettig als ze goed zichtbaar zijn in het donker. Bijvoorbeeld omdat ze dan minder snel geraakt zullen worden door andere mensen die werkzaam zijn op dat moment, maar ook om minder gevaar te lopen als ze bijvoorbeeld een weg over moeten steken tijdens het doen van hun werkzaamheden. Een werknemer in de bouw die niet goed zichtbaar is, is simpelweg vragen om problemen. Wie werkt in het donker moet dan ook zeker investeren in High Visibility bouwkleding. Deze kleding is uitgerust met reflectoren, waardoor men duidelijk te zien is.

Wind- en waterdicht

Het is niet altijd prettig om voornamelijk buiten werkzaam te zijn. Zeker niet als je kijkt naar het grillige Nederlandse weer. Na een dag vol regen en kou, voel je je werkelijk helemaal uitgeput en in en in koud wanneer je eindelijk onder een warme douche kunt stappen en die natte kleding uit kunt trekken. Naast dat een nat en koud pak niet comfortabel werkt, kan het ook nog eens de nodige gezondheidsproblemen opleveren. Iedere dag in een nat pak werken is immers niet bevorderlijk voor de weerstand. Investeer daarom in een wind- en waterdichte outfit. Zo beschikt men zelfs tijdens de grilligste Hollandse dagen over een fijne werkoutfit.

Kwaliteit boven kwantiteit


We zeiden al eerder dat het aanbod van bouwkleding online ontzettend groot is. Je kunt overal de nodige bouwkleding vinden. Maar is alles ook wel even kwalitatief? Hier kunnen we onze vraagtekens bij zetten. Bij sommige bedrijven gaat kwantiteit duidelijk boven kwaliteit. Heb je het idee dat je eigenlijk te weinig betaalt? Dan is het slim om nog even verder te kijken. Voor kwalitatieve bouwkleding van Hurricane betaal je wel, maar dat is het dan ook dubbel en dwars waard. Bij werkkleding in de bouw geldt altijd: kwaliteit boven kwantiteit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *