energie op de bouw

Energie voor op de bouw, hoe is dit eigenlijk geregeld?

Als projectontwikkelaar is het belangrijk om het eindproduct zoveel mogelijk voor ogen te houden. Jij bent de eindverantwoordelijke tijdens de bouw. Er ligt dan ook een hoop druk op je schouders en hierdoor kan je essentiële elementen tijdens de bouw vergeten. Wat dacht je bijvoorbeeld van het energieverbruik op de bouw? Het is tegenwoordig ontzettend belangrijk om zo duurzaam mogelijk te werken. Er zijn zelfs gemeentes die enkel duurzaam gebouwde nieuwbouwwoningen toestaan. Is het bouwproject niet duurzaam genoeg uitgevoerd? Dan mag de gemeente de bouw verder weigeren. Bij het afsluiten van stroom bij Nuon, is dit waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Je bent vooral op zoek naar de goedkoopste en meest kwalitatieve energiemaatschappij die er is. Je bezighouden met het uiteindelijke energieverbruik? Dat is al snel vergeten. Maar hoe zit dat eigenlijk? Wie is eindverantwoordelijk als we spreken over het energieverbruik en hoe kan je de kosten binnen de perken houden?

Energiecontract afsluiten voor op de bouw

Als projectontwikkelaar is de kans groot dat je al een grootzakelijk contract hebt lopen bij een energiemaatschappij. Je kunt geen particulier contract afsluiten, omdat je dan niet de juiste hoeveelheid gereedschappen kunt aansluiten op het elektriciteitsnetwerk. Bovendien ben je goedkoper uit met een zakelijk energiecontract. In de bouw wordt vaak gebruik gemaakt van speciale metertjes. Deze worden op het bouwterrein geplaatst en houden precies bij hoeveel energie verbruikt wordt. Zo weet je als projectontwikkelaar precies wat de stand van zaken is en kan je deze gegevens gemakkelijk doorgeven aan de energiemaatschappij in kwestie.

energiecontract afsluiten bouw

Energie besparen op de bouw

Bij het bouwen van duurzame woningen, denken we vooral aan het aanbrengen van energiebesparende opties. Dit is ook iets wat de gemeente graag ziet. Zo mogen er geen cv-ketels meer worden aangesloten in de huidige nieuwbouwwoningen en wordt er vrijwel altijd gebruik gemaakt van isolerend glas. Toch denken wij dat duurzaam bouwen veel meer is dan alleen het aanbrengen van duurzame opties. Ook tijdens de bouw zelf kan je veel verschil maken. Energie besparen op de bouw lijkt een vrijwel onmogelijke klus, maar dat is het zeker niet. Wil jij dolgraag meer aan het milieu (en je portemonnee) denken tijdens het volgende project? Neem dan de volgende tips ter harte.

  • Maak gebruik van energiezuinige apparaten. Op de bouw wordt er veel gebruik gemaakt van elektronische apparaten en dit zijn vaak energievreters. De techniek staat echter niet stil en er worden steeds meer energiezuinige gereedschappen op de markt gebracht. Het lijkt misschien een zeer grote uitgave om al het apparatuur op de bouw te vervangen, maar het kan wel weer enorm veel klanten opleveren. Anno 2018 betalen we graag wat meer voor duurzame verbouwingen! Investeren loont in dit geval!
  • Krijg inzicht in het energieverbruik. De grootste valkuil van projectontwikkelaars is dat ze geen inzicht meer hebben in de hoogte van het energieverbruik. Hierdoor weten ze ook niet waar het precies mis gaat. Door erachter te komen wat de grootste kostenpost is binnen de bouw, kan je uiteindelijk oplossingsgericht gaan denken.

duurzame woningen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *