huis bouwen

Een huis kopen, onbetaalbaar geworden

Wanneer je een huis wil kopen op de dag van vandaag, dan kan dit een flinke uitdaging zijn. Wanneer je een huis wilt aankopen dat helemaal afgewerkt is, dan betaal je hier een relatief hoog bedrag voor, wat de meeste kopers niet meer kunnen betalen, tenzij ze hulp van buitenaf krijgen, door bijvoorbeeld een bijdrage van de ouders of bank. Ook merken we meer en meer dat er steeds minder huizen te koop worden gesteld. Wat velen dan als een oplossing zien is niet verhuizen, maar hun huidige woning verbouwen.verbouwen

Hoe betalen deze mensen dat dan: geld lenen verbouwing

Ook een een verbouwing van je huidige woning kan heel wat extra kosten met zich meebrengen. Niet iedereen heeft hiervoor het geld zomaar liggen. Hoe kunnen mensen dit dan betalen? Hiervoor zijn er een aantal mogelijkheden:

  • Je kan kiezen voor een extra hypotheek. Hiervoor is een taxatie nodig van je woning voor de verbouwing en na de verbouwing. Hiervoor zal de bezitter van de woning een verbouwingsspecificatie moeten opgeven. Dit bedrag wordt dan door de bank in depot gehouden. De bezitter van het huis moet dan facturen overleggen om dit geld vrij te kunnen houden.
  • Je zou ook kunnen kiezen voor een lening voor je verbouwing. De rentes zijn vaak wel hoger dan de rentes bij een hypotheek. Toch kan deze vorm van lening toch voordeliger uitvallen wanneer het gaat om een kleine verbouwing.
  • Je zou er ook voor kunnen kiezen om dit bedrag te lenen bij een privépersoon. Deze persoon zou dan eigenlijk optreden als een bank. Deze persoon moet je dan de aflossing en de rente doorgeven.

Zelf een lening afsluiten, waarvoor nu eigenlijk kiezen?

Wil je zelf ook geld lenen zodat je je gewenste verbouwingen kan uitvoeren? Dan zijn bovenstaande mogelijkheden een goede manier om je verbouwingen te kunnen bekostigen. Welke lening het beste bij jou past is moeilijk vooraf te bepalen. Dit hangt natuurlijk sterk af van je persoonlijke situatie: Hoeveel wil je lenen? Hoeveel kan je zelf inbrengen? Ben je bereid veel formulieren in te dienen of niet? Hiervoor is het verstandig alle verschillende mogelijkheden af te wegen en je vooraf goed te laten informeren. Zo kan je de beste lening voor jouw persoonlijke situatie vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *