verschillende balustradesystemen

De verschillende balustradesystemen

Balustradesystemen bieden extra veiligheid maar hebben ook een grote invloed op de uitstraling van het pand. Als projectontwikkelaar of installateur zijn er dus veel keuzes te maken zoals het type materiaal en de veiligheids eigenschappen die hier aan verbonden zijn. Ook spelen de looproutes voor de brandveiligheid een grote rol. Van RVS, hout tot aan een volledig glazen balustrade, kies een balustradesysteem die past bij het project en ontwerp.

We kunnen drie soorten balustradesystemen differentiëren:

  • Wandrailing of trapleuning
  • Balusterrailing
  • Glazen balustrade

Wandrailing of trapleuning

Een wandrailing is de meest bekende variant onder de balustradesystemen en kent vele varianten. Wellicht klinkt trapleuning ons iets bekender in de oren. Een wandrailing kan heel bepalend zijn voor de uitstraling van een ruimte. Het is daarom belangrijk om de juiste keuze te maken in materiaal en vorm. Zo is het mogelijk om met strakke of ronde vormen te werken. En een aantal hebben zelfs de mogelijkheid om verlichting in het design mee te nemen zodat de wandrailing letterlijk in de spotlights wordt gezet.

De balusterrailing

Een balusterrailing is ten opzichte van de wandrailing breder inzetbaar. De balusterrailing is, afhankelijk van het gebruikte materiaal, zowel binnen als buiten te plaatsen. Een balusterrailing maakt gebruik van specifieke steunpunten die de druk opvangen. Hierdoor is het mogelijk om creatief om te gaan met het materiaal dat gebruikt wordt. Het is verstandig om u goed te laten informeren over de diverse mogelijkheid voor uw project. Q-railing, een internationale leverancier in balustradesystemen biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om een balustradesystemen te leveren van glas of RVS kabels.

Architecture Structure Railing Castle Balustrade

De glazen balustrade

De glasrailing of glazen balustrade is zeer uniek in de manier waarop druk kan worden opgevangen. Het glas is namelijk de dragende factor.  In het ontwerp van de glasrailing worden geen balusters gebruikt waardoor het design zeer strak en modern blijft. Dankzij de kracht van het glas zal het niet zomaar breken en kan er relatief veel druk op de glazen balustrade worden uitgeoefend. Voor aanvullende informatie over de voordelen en specificaties verwijzen wij naar de website van Q-railing daar vindt u meer uitleg over glazen balustradesystemen.

Er zijn dus aardig wat mogelijkheden als het gaat om balustradesystemen. Belangrijk is om een aantal factoren mee te nemen wanneer u een balustrade wilt plaatsen, zoals de uitstraling, het doel van de balustrade, de impact van externe factoren en de plek waar deze gemonteerd gaat worden. Wilt u graag een compleet overzicht van alle mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje op de website van Q-railing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *