Bescherm de bouwplaats met bouwhekken

Het plaatsen van bouwhekken is van essentieel belang om de bouwplaats te beveiligen en je materialen en gereedschappen te beschermen. Bouwhekken kopen kan echter best lastig zijn als je niet precies weet waar je op moet letten. Zodra je één blik werpt op het internet zal je al zien dat er enorm veel verschillende bouwhekken bestaan. Hoe je daar een keuze uit maakt? Dat leggen we uit in dit artikel.

bouwhek kopen

Waarom bouwhekken kopen?

Het is verplicht om de bouwplaats op een bepaalde manier af te schermen voor onbevoegden. Niet alleen om zo in alle rust te kunnen werken en zo ook efficiënter aan de slag te kunnen gaan, maar ook voor de veiligheid van omstanders en jouw werknemers zelf. Het kan immers levensgevaarlijke situaties opleveren als buitenstaanders het werkterrein op komen lopen, zeker zonder de juiste bescherming. Daarnaast beschermen bouwhekken ook tegen diefstal en vandalisme. Doordat je de mogelijkheid hebt om het terrein af te sluiten is dat risico een stuk kleiner. Ook zijn materialen en gereedschappen beter beschermd. Zo kunnen jullie gewoon pauze houden zonder direct alle gereedschappen in veiligheid te brengen. Bouwhekken zijn er niet alleen voor de veiligheid van de omstanders, maar ook voor jou.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van bouwhekken?

Het is belangrijk om eerst goed te bedenken aan welke eisen het bouwhek, voor jou,  moet voldoen. Het is tevens verstandig om contact op te nemen met een specialist in bouwinrichting en deze om advies te vragen. Zij weten precies welke bouwhekken aansluiten op jouw wensen en eisen en kunnen je helpen om binnen het budget te blijven. De keuze is immers ook afhankelijk van het budget wat je voor ogen had. Een duurder bouwhek is niet direct ook van een betere kwaliteit. Alle bouwhekken worden uitvoerig getest en moeten aan bepaalde eisen voldoen voordat ze op de markt mogen verschijnen. Wel is het uiteraard zo dat duurdere varianten vaak net wat meer mogelijkheden bieden en over een langere levensduur beschikken. Zo  bestaan er ook bouwhekken die speciaal zo ontwikkelt zijn dat overklimmen geen optie is en zijn er bouwhekken die van ijzersterk materiaal zijn gemaakt en daardoor tegen alle weersomstandigheden bestand zijn. Eenvoudige hekken beschermen de bouwplaats tot op zekere hoogte. Voor korte klussen in ideale weersomstandigheden zijn deze uitstekend geschikt.

bouwhek stapelrekken

Vergeet niet om accessoires voor de bouwhekken aan te schaffen!

Bij de aanschaf van een bouwhek vergeten veel mensen ook te denken aan de accessoires die nodig zijn om de hekken goed met elkaar te verbinden. Bovendien kan je er ook voor kiezen om een speciaal slot aan te schaffen, die enkel te openen is met een speciale sleutel. Zo zorg je gemakkelijk voor extra beveiliging. Wij raden wel aan om de accessoires voor de bouwhekken ook aan te schaffen bij de leverancier van het bouwhek zelf. Zij weten precies welke extra’s je nodig hebt om het bouwhek met elkaar te koppelen en te beveiligen.

bouwhek slot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *