Alles over het laten uitvoeren van een dakopbouw

Alles over het laten uitvoeren van een dakopbouw

Wanneer men graag wil verbouwen om meer ruimte in huis te creëren, wordt er vaak gedacht aan het laten plaatsen van een aanbouw. Maar heb je wel eens nagedacht over een dakopbouw? Want waarom zou je ruimte in de tuin inleveren voor meer woonruimte, als je ook de hoogte in kan? In dit artikel vertellen we je alles over het laten uitvoeren van een dakopbouw.

Dakopbouw bij een plat dak

Wanneer je een plat dak hebt, is een dakopbouw een ideale keuze. Je kan kiezen voor één extra kamer op je dak laten zetten, maar je kan ook kiezen voor een gehele extra verdieping. Dat kan al snel zorgen voor 30% meer ruimte in huis. Kom je bijvoorbeeld een slaapkamer tekort, dan heb je er op deze manier makkelijk een extra gecreëerd.

Is een dakopbouw ook mogelijk bij een hellend dak?

We horen je denken; dat is allemaal leuk en aardig, maar ik heb een hellend dak! En vele mensen met jou natuurlijk. Is het dan wel mogelijk om een dakopbouw te doen? Ja zeker. Een dakopbouw op een hellend dak komt in de vorm van een dakkapel. Een dakkapel kan ook veel meer ruimte aan een kamer bieden wanneer deze een schuine zijde heeft. Zo kun je er toch veel meer in kwijt!

Een dakopbouw op je garage

Wanneer je een hellend dak hebt en een dakkapel biedt je niet wat je nodig hebt, kun je ook kiezen voor een dakopbouw voor op je garage! De meeste garages hebben namelijk een plat dak en dan is het dus erg makkelijk om er een verdieping op te zetten. Meestal wordt deze extra ruimte dan niet gebruikt als slaapkamer, maar als extra opbergruimte. Zo kun je alle spullen daar naartoe verplaatsen en van je zolder een slaapkamer maken!

Op maat gemaakt of prefab?

Wanneer je een dakopbouw laat maken, bijvoorbeeld door De Aanbouw Expert, kun je kiezen voor een op maakt gemaakte dakopbouw of prefab dakopbouw. Wanneer je kiest voor een op maat gemaakte opbouw, ben je in bijna alle gevallen meer geld kwijt en duurt het ook langer. Maar dan heb je het wel helemaal naar wens! Een prefab dakopbouw wordt al in de fabriek gemaakt en als het ware in elkaar gezet op locatie. Hierdoor liggen de kosten lager en duurt de verbouwing ook een stuk minder lang. Deze constructies zijn vaak ook erg licht, waardoor er geen zware fundering nodig is. Je kunt je het best laten adviseren over de juiste keuze voor jouw woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *