Thuiswerken en internet

Thuiswerken en internet

Een geruime tijd thuiswerken zal de voordelen en de nadelen van het internetgebruik aan het licht brengen. Want zorgt het gehele huis voorzien van een WIFI verbinding nu voor de oplossing of is toch de wens een bekabeld netwerk aan te leggen. 

Wanneer iedereen thuis moet blijven zal in elke ruimte de wens zijn om een internetverbinding te hebben. De één moet thuis aan het werk, de andere heeft de hele dag les via Zoom en op zijn tijd wil iedereen even ontspannen door een serie of film te kijken. Een geschikte ruimte voor ieder apart om ongestoord te kunnen werken is in deze tijd een noodzaak geworden. Men moet er dan ook niet aan denken dat de internetverbinding wegvalt of niet stabiel is. 

Kortom het is tijd om het thuisnetwerk te evalueren en eventueel up te graden.

Inventarisatie van de benodigdheden voor een bekabelde thuisnetwerk

Voor een inventarisatie van het thuisnetwerk is het belangrijk te weten in welke ruimte een bekabelde internetverbinding moet komen en hoe deze afgewerkt dient te worden. De UTP kabels afwerken middels een wandcontactdoos is een mooie manier om een nette uitstraling te creëren. Echter is de wens dan wel de UTP kabels door een buis of muur te trekken, de vraag is of dit mogelijk is binnen een bestaande woning. 

De voordelen van een serverkast

Alle UTP kabels komen uit in de meterkast waar deze aangesloten dienen te worden om een internetverbinding te realiseren. De router heeft niet zoveel ingangen dus wordt bij een grotere vraag naar aansluitpunten een ethernet switch gebruikt. De ethernet switch zorgt ervoor dat het internetsignaal vanuit de router wordt verdeeld over meerdere internetkabels. 

Al het benodigde netwerkapparatuur en UTP bekabeling dat zich bevindt in de meterkast kunnen eenvoudig zorgen voor verwarring. Want welke kabel komt nu uit in welke ruimte?  Om overzicht en structuur aan te brengen binnen het netwerk is een serverkast kopen de oplossing. Al het apparatuur en UTP bekabeling kan veilig en overzichtelijk worden opgeslagen in de serverkast. Ook voor thuisnetwerken zijn er kleine, geschikte serverkasten verkrijgbaar, denk aan een 10 inch serverkast of een wandkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *