Alles over online veiligheid

Alles over online veiligheid

Alles gebeurt tegenwoordig online, er worden gegevens bewaard en dit kan erg persoonlijk zijn. Daarom wil je niet gehackt worden, hier kunnen namelijk gevolgen aan zitten. Of je nu een Oppo find x3 Lite hebt of een Oppo a54 5G in bezit hebt, je zult je telefoon goed moeten beschermen. Lees hier meer over wat cybercriminaliteit is en wat je kunt doen om te voorkomen dat je gegevens in de verkeerde handen belanden.

Cybercriminaliteit

Cybercrime zijn eigenlijk misdaden die online worden gepleegd. Dit kan alle vormen aannemen, van het hacken van wachtwoorden tot het stelen van bankgegevens. Er komen ook steeds meer manieren bij om mensen hun gegevens te stelen, zo sturen mensen mails naar anderen die meteen een virus op je telefoon of computer zetten zodra je de link opent. Verschillende vormen van cybercriminaliteit zijn phishing, malware, virussen, ransomware, botnet, crypojacking, pinpasfraude, helpdeskfraude, identiteitsfraude, terrorisme, DDoS-aanvallen, hacking, internetoplichting en spoofing. Zo bedenken criminelen allerlei manieren om te profiteren van je. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de vormen van cybercriminaliteit en je apparaten goed te beveiligen. 

Gegevens

Het bewaren van gevoelige gegevens, zoals wachtwoorden, is belangrijk om goed te beveiligen. Je kunt gebruik maken van speciale middelen om je wachtwoorden op te slaan. Zo zijn er websites en apps die extra goed beveiligd zijn, hier kun je dan wachtwoorden in bewaren. Dit is ook handig als je bijvoorbeeld met klanten werkt die jou toegang geven tot hun accounts. Zorg er ook voor dat je regelmatig je wachtwoord veranderd en niet overal hetzelfde wachtwoord gebruikt. Makkelijk te raden wachtwoorden zijn ook geboortedatums, gebruik dit daarom ook niet. 

Firewall

Om je apparaten zo goed mogelijk te beschermen is het raadzaam om een firewall te installeren. Een firewall installeren is heel makkelijk, je kunt online op zoek gaan naar een beschikbare firewall die geschikt is voor jouw apparaat. Vaak kun je deze programma’s gratis downloaden. Andere firewalls kun je aanschaffen voor een maandelijks tarief, terwijl andere aanbieders een download aanbieden waarbij je eenmalig een bedrag betaalt. Kijk altijd goed naar de reviews van de aanbieder, zodat je zeker weet dat je goed beschermd wordt en eventueel ook waar voor je geld krijgt.

VPN

Als je niet wil dat mensen zomaar kunnen zien wat jij op het internet doet, dan is het zeker een aanrader om zo snel mogelijk een VPN te installeren. Bij een VPN geldt hetzelfde als bij een firewall; je kunt ze online gratis installeren of kiezen voor een betaalde versie. Kijk hoe dan ook naar de reviews. Een VPN zorgt er eigenlijk voor dat hackers niet kunnen zien wat jouw IP-adres is. Je IP-adres is een persoonlijk nummer dat gebonden is aan jouw apparaat, hiermee kun je ook zien waar het adres zich bevindt. Een VPN zorgt ervoor dat je IP-adres gevestigd is in bijvoorbeeld een ander land. Dit kan ook handig zijn als je sites wil bezoeken die normaal gesproken niet beschikbaar zijn in jouw land. Beveiliging is belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *