Zo zorg je voor een representatief bedrijfspand

Zo zorg je voor een representatief bedrijfspand

Wanneer je klanten in je bedrijfspand ontvangt, is het belangrijk om voor een representatief pand te zorgen. De eerste indruk wordt namelijk niet gemaakt om moment dat je klant het pand binnen stapt, maar als hij komt aanrijden en je pand ziet. Maar hoe zorg je er nu voor dat je bedrijfspand er representatief uitziet? In dit artikel vertellen we je daar alles over.

Een schone gevel

De uitstraling van een bedrijfspand gaat hard achteruit als de gevel er vies uitziet. Heb je een bakstenengevel? Dan volstaat het om eens in de 5-10 jaar de gevel schoon te laten maken. Maar heb je een gevel met gevelbeplating? Dan zul je minstens twee keer per jaar de platen schoon moeten laten maken om een nette aanblik te behouden.

Gevelreclame

Om ervoor te zorgen dat je bedrijfspand herkenbaar is, is gevelreclame een prima middel. Er zijn diverse opties. Van eenvoudige platte RVS letters, tot 3D verlichte doosletters en lichtbakken. Een gespecialiseerd bedrijf in signing, zoals Objekt Reclame, kan je er alles over vertellen.

Welke vorm van gevelreclame je ook kiest, zorg er in ieder geval voor dat de reclame dag en nacht zichtbaar is. Kies je dus voor onverlichte gevelreclame, zorg dan voor indirecte verlichting door lampen onder de reclame te plaatsen.

Meer weten over de mogelijkheden? Bekijk alle vormen van professionele gevelreclame.

Nette parkeerplaatsen

Zorg ervoor dat de tegels op de parkeerplaats netjes liggen en laat bij verzakingen de ondergrond aanvullen met zand. Daarnaast hoort onkruid niet thuis bij een representatief bedrijfspand. Dus laat het onkruid door een hoveniersbedrijf bestrijden.

Schone ramen

Over het algemeen regent het regelmatig in Nederland, dus worden ramen snel vies. Laat daarom maandelijks de glazenwasser langskomen, zodat de ramen er altijd netjes uitzien.

De entree

De entree naar je bedrijfspand mag best wat extra aandacht krijgen. Denk bijvoorbeeld aan mooie groene grasstroken aan weerzijden van het looppad. Heb je geen looppad? Dan zijn twee grote plantenbakken bij de ingang een goed alternatief.

Kozijn en deuren

Kozijnen en deuren hebben eens in de paar jaar een onderhoudsbeurt nodig. Zit je daar niet op te wachten en is het bedrijfspand jouw eigendom? Laat dan de houten kozijnen voor kunststof kozijnen vervangen. Kunststof is immers onderhoudsvrij, waardoor je de investering in de kozijnen terugverdiend, doordat je geen onderhoudskosten meer hebt.

Het binnenklimaat

Een bedrijfspand kan er nog zou representatief uitzien, maar wanneer het binnenklimaat onaangenaam is, zullen je bezoekers de goeie eerste indruk die ze hadden snel vergeten. Zorg er daarom voor dat het binnenklimaat in je pand aangenaam is.

Dat kun je doen door onder andere te investeren in zonwering en door de ventilatieroosters bij de ramen altijd open te houden, zodat de voldoende frisse lucht in je pand naar binnenkomt. Tot slot is een airco ook geen overbodige luxe, aangezien de zomers in Nederland de afgelopen jaren steeds warmer zijn geworden.

Stuur ons jouw tip

Heb je naast de besproken punten nog een andere goede tips voor ons die we aan dit artikel kunnen toevoegen? Stuur ons dan even een mailtje, we voegen je tip graag toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *