Polyethyleen leidingsystemen dragen bij tot een goede ventilatie

Polyethyleen leidingsystemen dragen bij tot een goede ventilatie

Zowel in industriële als in consumenten bouwprojecten wordt steeds vaker extra aandacht gegeven aan het ventilatiesysteem. Mede door ervaringen met de recente corona epidemie wordt het op een juiste wijze ventileren meer en meer als belangrijk ervaren. Bij de samenstelling van het ventilatiesysteem is de materiaalkeuze een belangrijk onderdeel voor het tot stand komen van de gewenste kwaliteit. Vanwege de unieke eigenschappen van de kunststof Polyethyleen wordt er steeds vaker gekozen voor Polyethyleen leidingsystemen bij het realiseren van ventilatieprojecten.

De kunststof Polyethyleen kent een aantal unieke eigenschappen

High Density Polyethyleen is de volledige technische benaming van de veelzijdige kunststof Polyethyleen. In de praktijk wordt ook vaak de afkorting HDPE gebruikt. Polyethyleen is een kristallijne thermoplastische kunststof die valt binnen de groep van polyolefinen. Polyethyleen wordt vooral veel toegepast in het industriële segment. Dit vanwege de unieke eigenschappen. Zo heeft HDPE een temperatuurbereik dat ligt tussen -30°C en +80°C en neemt het geen vocht op. Daarbij heeft Polyethyleen een uitstekende elektrische isolatie en is het taai en slagvast.

Het bewerken van Polyethyleen gaat snel en eenvoudig

De kunststof Polyethyleen laat zich prima verwerken en dat is belangrijk bij de realisatie van bouwprojecten. Hierdoor kan de voorbereiding en installatie van het ventilatiesysteem probleemloos verlopen. Zo kan het zagen en verspanen van Polyethyleen uitgevoerd worden met standaard gereedschappen. Daarnaast is Polyethyleen prima te snijden door middel van de water- en laser snijtechniek. Verlijmen gaat echter lastig omdat Polyethyleen een apolair oppervlak heeft. Daarom worden Polyethyleen koppelingen vaak uitgevoerd middels een lasververbinding.

Een breed assortiment voor een breed toepassingsgebied

Vink Kunststoffen levert een breed en diep assortiment Polyethyleen buizen en hulpstukken waarmee complete ventilatiesystemen kunnen worden gebouwd. De diameters van de zwarte Polyethyleen ventilatiebuizen variëren tussen de 400 en 1400 mm. Daarnaast zijn er vele soorten hulpstukken verkrijgbaar. Voorbeelden hiervan zijn terugslagkleppen, bochten, dakdoorvoeren, regenkragen en buiseinden die van een rooster zijn voorzien. Naast deze buizen en hulpstukken is Polyethyleen ook te verkrijgen in plaatvorm. Meer informatie hierover vindt u op vinkkunststoffen.nl. Polyethyleen leidingsystemen vinden hun weg o.a. in de apparatenbouw, de waterbehandeling en de voedingsmiddelen industrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *