Uw pakketjes veilig verzenden; dit is hoe!

Uw pakketjes veilig verzenden; dit is hoe!

Wanneer u regelmatig pakketten verstuurd, vindt u het natuurlijk wel belangrijk dat deze veilig en onbeschadigd aankomen op hun bestemming. Benieuwd op welke manier u ervoor kunt zorgen dat de verzending zo veilig mogelijk verloopt? U leest het in deze blog!

Enveloppen met bubbeltjesplastic

Een bubbeltjesplastic envelop, of luchtkussen envelop, biedt bescherming bij het verzenden van kleine producten. Vooral wanneer uw producten kwetsbaar of breekbaar zijn, is het verstandig om te kiezen voor een luchtkussen envelop. In plaats van dat het product gewikkeld is in bubbeltjesplastic, zit het nu aan de binnenkant van de envelop en biedt het dezelfde bescherming. Vaak worden hier producten als usb-sticks, elektronica of sieraden in verzonden. Het is voor deze producten verstandig om iets meer bescherming te geven, omdat deze vaak wat kwetsbaarder zijn. De buitenkant is gemaakt van wit kraftpapier. Hier kan gemakkelijk op geschreven worden en postzegels plakken hier goed op. Daarnaast is dit papier ook gunstig wanneer u gebruik maakt van een verzendsticker.

Verzendzak

Deze verzendmethode wordt veel gebruik bij het versturen van kleding. De verzendzakken zijn voorzien van een zelfklevende plakstrip, waardoor de zak erg gemakkelijk dichtgemaakt kan worden. U hoeft alleen maar de kleding netjes in de zak te doen, de plakstrip dicht te maken en het verzendlabel op de zak te plakken. De verzendzak biedt geen extra stevigheid aan het product. Wanneer u iets breekbaars wilt verzenden met een verzendzak, is het verstandig om het eerst in te wikkelen of in een doos te doen voordat u het in de verzendzak doet. Kies trouwens ook altijd voor een zak met een dekkende kleur. Zo kan niemand zien wat u voor producten gaat verzenden en voorkomt u de kans op diefstal. De verzendzak is geschikt voor de brievenbuspost, maar dit is natuurlijk afhankelijk van de inhoud die u erin heeft gedaan.

Lege ruimte opvullen

Wanneer u iets wilt opsturen in een doos, maar de doos is iets te groot, kunt u de lege ruimte opvullen. Dit wordt vaak gedaan met speciale schuimpjes, maar dit kan ook prima met papier. De bedoeling van het opvulmateriaal is het voorkomen van schuiven. Wanneer uw product veel kan verschuiven in de verpakking, is de kans dat het beschadigt groter dan wanneer er geen beweging mogelijk is. Probeer daarom altijd te letten op het formaat van de verpakking en het formaat van het product en laat deze zo goed mogelijk op elkaar aansluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *