Op zoek naar een garagedeur Bekijk hier alle soorten deuren

Op zoek naar een garagedeur? Bekijk hier alle soorten deuren

Ben je op zoek naar een nieuwe garagedeur en word je tureluurs van alle informatie die je online kunt vinden over de verschillende soorten deuren? Stop dan met zoeken en lees dit blogartikel. In dit artikel bespreken namelijk alle soorten deuren die er zijn. Zo heb je alle mogelijkheden in één handig overzicht.

Welke soorten garagedeuren zijn er?

  • Sectionaaldeuren
  • Openslaande deuren
  • Roldeuren
  • Kanteldeuren
  • Zijdelingse garagedeuren

Sectionaaldeuren

Sectionaaldeuren zijn de meest toegepaste garagedeuren van dit moment. Ze zijn opgebouwd uit smalle deurpanelen die horizontaal boven elkaar worden gemonteerd en tijdens het openen in de garage onder het plafond worden gehangen.

Het grote voordeel van sectionaaldeuren is dat de deurpanelen goed geïsoleerd zijn en daardoor tocht en kou buitensluiten. Verder is het design erg strak en modern. Zo is er bijvoorbeeld geen handgreep zichtbaar aan de buitenzijde van de deur.

Sectionaaldeuren worden standaard elektrisch bediend. Dat biedt comfort, zeker als je de garage als parkeerplaats gebruikt. Je hoeft niet meer uit te stappen om de garagedeur te openen en kunt zo naar binnen rijden. Ideaal als het slecht weer is.

Openslaande deuren

Openslaande deuren worden steeds vaker toegepast voor mensen die de garage als opslagplaats of werkruimte gebruiken. Dit type garagedeur bestaat uit twee deurhelften die fungeren als normale voordeuren. Hierdoor kun je snel de garage in en uit gaan.

Één van de belangrijkste voordelen van openslaande deuren, is dat ze bijzonder goed geïsoleerd zijn en dat je ramen in het deurblad kunt laten plaatsen zodat er wat meer daglicht de garage binnenkomt.

Roldeuren

Voor de duidelijkheid, hiermee bedoelen we niet roldeuren die je voor een opslagbox gebruikt. Garage roldeuren zijn namelijk een stuk steviger en geïsoleerd uitgevoerd. 

Een roldeur bestaat uit zeer smalle deurpanelen die oprolbaar zijn en boven de opening van de garage in een opbergbox worden opgerold. Hierdoor heb je het voordeel dat de complete ruimte in de garage gebruikt kan worden om spullen op te slaan. 

Maar roldeuren zijn niet alleen vanwege de ruimtebesparing ideaal. Doordat de deurpanelen verticaal worden geopend hoef je je geen zorgen te maken voor schade aan je fiets of auto als je die vlak voor de garagedeur parkeert.

Kanteldeuren

Kanteldeuren zijn van oudsher de standaard garagedeuren omdat ze budgetvriendelijk zijn. Daardoor werden ze door aannemers standaard gemonteerd. Op zich is een kanteldeur nog steeds een prima keuze. Het is alleen wel zo dat je er rekening mee moet houden dat de deur tijdens het openen flink naar binnen kantelt. Hierdoor verlies je ruimte in de garage en dien je ervoor te zorgen dat de ruimte voor de garage vrij blijft.

Zijdelingse garagedeuren

Zijdelingse garagedeuren zijn een variant op de sectionaaldeuren. Dit type deur biedt dezelfde voordelen als een sectionaaldeur, alleen worden de deurpanelen hierbij zijdelings geopend. Ze worden dus langs één van de muren van de garage gehangen als je de garage hebt geopend. 

Het grote voordeel van zijdelingse garagedeuren ten opzichte van normale sectionaaldeuren is dat je ze maar een klein stukje hoeft te openen om de garage in en uit te kunnen gaan.

Meer weten?

Ontdek dan meer over de voor- en nadelen van de verschillende soorten garagedeuren op de website van garagedeurspecialist.nl. Deze website hebben we tevens als bron gebruikt voor het schrijven van dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *