Waaruit bestaat de bouw

Olie diffuser op de bouw

Als voorman is het belangrijk dat je jouw team zo efficiënt mogelijk aanstuurt. Hierbij probeer je het werktempo altijd zo hoog mogelijk te houden en let je op de algehele werkefficiëntie. Rond de wintertijd merk je wellicht dat het echte werktempo stil gaat liggen. Dit heeft veel te maken met de tijd van het jaar. Mensen hebben net een fijne vakantie achter de rug en de volgende vakantie is eigenlijk nog te ver weg. Bovendien is het enorm vermoeiend om in het donker van huis te gaan en om weer in het donker terug te komen. Dit heeft zijn weerslag op de gemoedsrust en het werkplezier van de werknemers. Dat is tevens te zien aan het geleverde werk. Maar hoe voorkom je dat de zogenaamde ‘rek’ eruit gaat? Hoe houd je het werktempo hoog, zonder gebruik te maken van ellenlange preken? Het gebruik van een olie diffuser is het antwoord op al je vragen!

De voordelen van etherische oliën op de bouw

Waarschijnlijk zit je direct met opgetrokken wenkbrauwen achter het scherm en heb je geen idee wat etherische oliën te maken hebben met een verhoging van het werktempo. Toch is uit recent onderzoek gebleken dat deze oliën heel goed van pas kunnen komen op de werkvloer. Het is dan ook niet gek om deze ook toe te passen op de bouwplaats. Etherische oliën zijn een geconcentreerd natuurlijk middel, dat in combinatie met een aroma diffuser heerlijke geuren kan verspreiden. Deze geuren zijn niet alleen enorm aangenaam om te ruiken, maar kunnen ook nog eens voordelen voor de gezondheid opleveren.

Wist je dat?

  • Etherische oliën stressgevoelens kunnen verminderen en zogenaamde gelukshormonen afgeven aan de gebruiker? Hierdoor voelen werknemers zich een stuk aangenamer op de werkvloer en zullen ze door een fijne gemoedstoestand veel beter werk afleveren.
  • Deze oliën ook nog eens vermoeidheidsklachten helpen voorkomen. Hierdoor voelen je werknemers zich minder snel vermoeid en zullen ze met een ontspannen gevoel aan het werk gaan.
  • Aromatherapie wordt al sinds mensheugenis toegepast om fysieke ongemakken te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijnen of chronische vermoeidheid. Etherische oliën hebben dit effect op het menselijk lichaam en dat resulteert in minder uitval op het werk.

Waar plaats je etherische oliën op de bouw?

We kunnen niet meer om de voordelen van etherische oliën heen. Toch is het op de bouw best wel lastig om een plekje te vinden voor een aroma diffuser. Je wilt immers dat elke werknemer er profijt van heeft en de geuren mogen niet vervliegen in de buitenlucht. De schaftkeet is hier de ideale plek voor. Hier geniet elke werknemer van zijn welverdiende pauze en kunnen werkbesprekingen worden gevoerd. Zo profiteert elke werknemer van een dagelijkse ‘dosis’ van etherische oliën. Dit zal je uiteindelijk terug zien in de werksfeer, het werktempo en het uiteindelijke resultaat van de klus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *