Egaal licht in je woonkamer? LED downlights zijn het antwoord

Egaal licht in je woonkamer? LED downlights zijn het antwoord

Erger jij je ook zo aan die harde schaduwen die in je woonkamer ontstaan zodra jij ’s avonds de lampen weer ontsteekt? Zou je veel liever licht willen hebben dat egaal door jouw woonkamer wordt verspreid? Overweeg dan eens om enkele LED downlights aan te schaffen, bijvoorbeeld op ledlichtstunter.nl. In tegenstelling tot LED spotjes bijvoorbeeld, richten LED downlights de lichtbundels naar beneden. Hierdoor wordt het licht veel egaler en mooier door de ruimte waar de lamp hangt verspreid. Zoals je hieronder kunt lezen, zijn LED downlights in uiteenlopende varianten te koop.

LED downlights in uiteenlopende varianten

De eerste afweging die je moet maken wanneer je voor LED downlights kiest, is het soort armatuur. Zo heb je de keuze uit inbouw- en opbouwarmaturen. LED downlights zijn te koop in verschillende vormen (rond of vierkant), afmetingen, wattages en kleurtemperaturen. Je kunt hierbij denken aan de standaard wit licht kleurtemperaturen zoals warm wit licht, koud wit licht en helder licht, maar ook aan RGB lampen. Bij dit soort lampen heb je naast de standaard wit licht kleurtemperaturen bovendien de keuze uit de kleuren rood, groen en blauw. Afgekort tot de zogenoemde RGB-kleuren. Zoals je kunt zien zijn de mogelijkheden wat betreft LED downlights haast eindeloos en kun je ze dus eenvoudig afstemmen op de rest van jouw interieur.

2 belangrijke redenen om te kiezen voor LED verlichting

Kortweg zijn er twee belangrijke redenen te bedenken waarom je zou moeten kiezen voor LED verlichting. Allereerst is LED verlichting ontzettend efficiënt in vergelijking met halogeen- en (vooral) gloeilampen. Daar waar gloeilampen met name warmte produceren, geven LED lampen vooral licht. Maar liefst 90 procent van alle energie die een dergelijke lamp verbruikt, wordt ook daadwerkelijk omgezet in licht. Bij halogeen- en gloeilampen ligt de energie-efficiëntie een stuk lager en zal er meer energie worden verbruikt om dezelfde hoeveelheid licht op te brengen. Een tweede reden om te kiezen voor LED verlichting is het feit dat deze lampen behoorlijk lang meegaan. Je zult ze veel minder snel hoeven vervangen. Ook hoef je niet bang te zijn dat de gloeidraad kapot gaat, want een LED lamp beschikt daar helemaal niet over. Van LED verlichting kun je nog jarenlang plezier hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *