3 Tips voor het inrichten van een modern kantoor

3 Tips voor het inrichten van een modern kantoor

De werksfeer is tegenwoordig zeer belangrijk. Als de werknemers het niet naar hun zin hebben binnen een bedrijf blijven ze helaas niet meer zo lang hangen als vroeger. Gezelligheid en een goede werkplek staan als stipt op nummer één bij de werknemers van deze tijd. Een comfortabele werkplek kan je creëren met een kwalitatief goed bureau en bureaustoel. Toch geven werknemers ook voorkeur aan een mooi ingerichte omgeving om in te werken. Ze spenderen immers 40 uur op kantoor! Wil je weten waar je rekening mee moet houden met de inrichting van het kantoor? Lees dan snel verder!

Daglicht

Daglicht is erg belangrijk in een kantoor. Het geeft je werknemers energie en het houdt ze scherp. Niet alleen op de werkplekken, maar ook in de vergaderruimtes en in de kantine is daglicht van belang. Het kantoor moet dus op een manier ingericht worden, dat iedereen voldoende daglicht krijgt. In de wintermaanden is er natuurlijk minder daglicht. Je komt aan in het donker en gaat weg als het donker is. In dit seizoen is de verlichting erg belangrijk. Wanneer iedereen de hele dag onder tl-buizen werkt gaat de productiviteit en concentratie sterk achteruit. De beste optie is om te kiezen voor lichten die je zo kunt instellen dat de lichten mee veranderden met elk dagdeel. Dit komt dan het meest overeen met natuurlijk licht.

Kleuren

Een moderne kantoorinrichting mag een kleurtje hebben. Bijvoorbeeld de kleur van de huisstijl in het interieur zoals een gekleurde wand of gekleurde meubels. De basis van een moderne kantoorinrichting is altijd neutraal met witte en grijze tinten. Probeer deze basis aan te houden, zodat je met 1 kleurtint het kantoor een persoonlijk tintje kunt geven. Ruimtes zoals de kantine kun je vrolijke kleuren geven, deze werken namelijk oppeppend.

Vloerafwerking

Nog niet kunnen beslissen wat je graag op de vloer wilt leggen? Elk kantoor heeft een andere type vloerafwerking nodig. Is de ruimte erg groot en heeft het een slechte akoestiek? Dan is vloerbedekking een goede keuze. Je kunt er dan ook voor kiezen om alleen de werkplekken te voorzien van vloerbedekking en de gangen niet. Dit is namelijk makkelijker schoonmaken.

Kato helpt je graag!

Zie je het niet zitten om zelf de kantoor ruimte in te richten of heb je geen tijd? Neem dan contact op met Kato. Zij zijn gespecialiseerd in kantoorinrichting en helpen je graag bij het inrichten van jouw kantoorruimte. Ben je benieuwd naar kantoren die ze hebben ingericht? Neem dan een kijkje op de website en doe inspiratie op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *